Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Голодування О.Сенцова за визволення українських політв'язнів із в'язниць РФ

Дата: 01.06.2018 14:52
Кількість переглядів: 1368

Дев’ятнадцятий день у російській колонії голодує український режисер Олег Сенцов. Він вимагає від російської влади звільнити всіх українських політв’язнів, які утримуються за ґратами в Росії.

Олег Геннадійович Сенцов – уродженець м. Сімферополь Кримської області, український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст 10 травня 2014 року був затриманий в Сімферополі російськими силовими структурами. А 25 серпня 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії в Ростові-на-Дону оголосив вирок та засудив українського режисера до 20 років ув’язнення у виправній колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до здійснення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті.

Сам же Олег свою провину не визнає. З його слів:

«Я не буду просити про поблажливість. Тут всім все зрозуміло. Суд окупантів не може бути справедливим за визначенням. Нічого особистого, ваша честь. Понтій Пилат, коли посидів на Місяці, коли його пробачили, він пішов по місячній доріжці з Га-Ноцрі і сказав йому, що, знаєш, головний гріх на землі – це боягузтво. Це написав великий письменник Михайло Булкаков, і я з ним згоден Велика зрада починається з маленького боягузтва. Я не знаю, чого можуть коштувати твої переконання, якщо ти не готовий за них постраждати або померти».

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, яких утримує РФ.

Трибухівська сільська рада та виконавчий комітет виступає в підтримку Сенцова Олега Геннадійовича, молиться та вболіває за нього. Зичить відданому сину України здоров’я, сили та терпіння пережити ці тяжкі часи.

Із листа Олега Сенцова до українців, квітень 2017

«Не треба нас витягувати за будь-яку ціну – перемога від цього не наблизиться. Використовувати нас як зброю проти ворога – так. Знайте, що ми – не слабке ваше місце. Якщо нам судилося стати цвяхами в кришку труни тирана, то я хотів би бути таким цвяхом. Просто знайте, що ці цвяхи не зігнуться».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь